Een inspirerende dag

Op 15 november ontmoet u collega's uit alle licht-discplines om kennis te delen, discussies te voeren, bij te praten en meer. Het programma begint met de inloop om negen uur en eindigt met de netwerkborrel vanaf half vijf. Met optioneel een vervolg naar GLOW in Eindhoven. 

Het definitieve programma volgt binnenkort, maar wordt opgebouwd aan de hand van de volgende onderdelen: 

Openingsdebat om het thema van de dag op scherp te zetten
Aan de hand van een aantal prikkelende stelling gaat het panel graag met u in debat over de zicn en onzin van omgevingsgericht ontwerpen. Wat is omgevingsgericht ontwerpen eigenlijk precies? Wat kan het opleveren? Hoe verhoudt het zich met het norm-denken dat we in de sector zo goed kennen? Is het moelijk om collega's en andere stakeholders bij een project te mobiliseren? Na het debat staan de klokken gelijk en gaat u de rest van de dag de diepte in.

Zestien parallelsessies met actuele thema’s waaruit u zelf kunt kiezen
Het programma wordt op dit moment ingevuld met suggesties van de Raad van Advies als leidraad. U kunt straks kiezen uit 16 parallelsessies waarin een variëiteit van actuele onderwerpen aan bod komt. Inhoudelijke sessies die een of meer lichtthema's verder uitdiepen afgewisseld met workshops waarin vereiste vaardigheden als het opzetten van een participatie-traject of de kunst van integraal werken centraal staan. De vorm (workshop, presentatie, discussie) varieert per sessie. 

En verder op de dag

Pitches Inspiratie Award 2018
De genomineerden voor de Inspiratie Award 2018 krijgen tijdens de dag de gelegenheid om hun idee in een pitch met u te delen. Aan het eind van de dag wordt de winnaar van de 2018-editie bekend gemaakt door de juryvoorzitter en overhandigt de winnaar van 2017 de prijs.

Netwerk-momenten
Tijdens de inloopt, de pauzes, de lunch en de borrel is er volop gelegenheid om kennis te maken óf bij te praten met bekenden en onbekenden. 

Uitreiking IGOV-speld
Traditiegetrouw reikt Arthur Klink als voorzitter van OVLNL het IGOV-speldje uit aan een collega die een wezenlijke bijdrage heeft geleverd aan het vak.

Busreis naar GLOW
Eindhoven staat voor de 12e keer in het teken van lichtkunstfestival GLOW. Zo’n veertig kunstenaars bieden met lichtinstallaties en lichtprojecties de toeschouwers een verrassend nieuwe kijk op de stad. Deze lichtkunstprojecten zijn met elkaar verbonden middels een looproute. Op GLOW Next komen experimenten aan bod in nieuwe projecten die voor het eerst het licht zien. Eindhoven is een pioniersstad en kweekvijver voor talent op creatief, kunstzinnig en technisch gebied en GLOW Next laat dat zien. 

Aan het eind van de middag vertrekt er een bus(sen) naar GLOW. Dit is optioneel (en gratis) voor bezoekers. We vertrekken vanaf Kasteel de Vanenburg in Putten, eten in de bus, laten ons rondleiden door deskundige gidsen en vertrekken samen met de bus terug naar de congreslocatie (of u vertrekt met eigen vervoer vanuit Eindhoven).